HTML

belenéztél!

Egy igen nagy múlttal büszkélkedő játéknak dedikáljuk ezen blogot. Már az ókori Rómában is számos hódolója volt, maga Julius Caesar is jeleskedett benne. Ezen elit, intelligencia-fokozó sporttevékenység sokak számára a mindennapok szerves része. Az ilyen megszállottakat, profikat, kezdőket illetve hobbistákat kívánjuk összeboronálni, lokalizálni.

menetrend

Friss topikok

  • nebalint: mármint nem a zene... (2008.09.04. 00:33) Zeneszám.
  • A TAMÁS: ,,A BALÁZS"?????? mármint ,,A" ,,BALÁZS"????? PÁVÁRÓÓÓÓÓÓÓÓÓ:D (2008.08.04. 01:44) Szabályok 3.
  • Takáts Emese: Szervusztok. Szégyenkezve vallom be, hogy 2 hete ismertem meg ezt a játékot(jajj nem akarom leminő... (2008.07.23. 11:39)
  • nebalint: Gratulálok srácok, csak így tovább. Amint meglesz az első bajnokság időpontja kérem tájékoztatásuk... (2008.06.30. 15:06) Egy kicsi.

Linkblog

2008.08.27. 19:02 albumbloghu

Terminológia 4.

Anatómiai laikusok, vagy éppen tájszólás-gondolkodású testtan professzorok, furcsa agyúak, és földönkívüliek, valamint mindezek komplemetere: figyelem. A szó, mely ezen minőségbe akár műszónak is tekinthető a VÁLL.

Naigen, azt azért jóformán elég sokan sejtik, hogy naggyából mire szoktuk használni ezt az elnevezést. Néhány példa:

  • "Barnabás, oldalra tekintet, majd vállat vont és tovább haladt."
  • "Vállvetve kűzdöttek a kritikus hőség ostromlói."
  • "Vállára vette Mirtill súlyos batyuját, és északnak indultak"
  • "Ábel nagy követ vett le testvére válláról, azzal, hogy felajánlotta Ő veséjét a nyugdíjjas telefonközpontosnak."

Ezen életszerű mondatok hallatán, a korábban még kétkedők is minden bizonnyal homlokukra csaptak, 'jatényleg' érzelmi kitörés közepette.

Tehát a vállunk nem más, mint felső végtagunk, azaz karunk csatlakozási pontja törzsünkhöz (ízeltlábúak kedvéért: torhoz). Ez egy forgáspont, mely mentén tud a karunk kőrözni nekünk, ha éppen úgy akarjuk tőle. Jó esetben, alapállapotban, ez testünk legszélesebb pontja. Két vállunk összeérintése akadályok hada miatt nem kivitelezhető, de mondjuk talán ez nem is egy nagy katasztrófa. A játékban a váll zónában történik a lezsírozás, és ide csapódik be az ütés maga is, amit a söprés szintén ezen helyen követ.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://cffo.blog.hu/api/trackback/id/tr27636528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása