HTML

belenéztél!

Egy igen nagy múlttal büszkélkedő játéknak dedikáljuk ezen blogot. Már az ókori Rómában is számos hódolója volt, maga Julius Caesar is jeleskedett benne. Ezen elit, intelligencia-fokozó sporttevékenység sokak számára a mindennapok szerves része. Az ilyen megszállottakat, profikat, kezdőket illetve hobbistákat kívánjuk összeboronálni, lokalizálni.

menetrend

Friss topikok

  • nebalint: mármint nem a zene... (2008.09.04. 00:33) Zeneszám.
  • A TAMÁS: ,,A BALÁZS"?????? mármint ,,A" ,,BALÁZS"????? PÁVÁRÓÓÓÓÓÓÓÓÓ:D (2008.08.04. 01:44) Szabályok 3.
  • Takáts Emese: Szervusztok. Szégyenkezve vallom be, hogy 2 hete ismertem meg ezt a játékot(jajj nem akarom leminő... (2008.07.23. 11:39)
  • nebalint: Gratulálok srácok, csak így tovább. Amint meglesz az első bajnokság időpontja kérem tájékoztatásuk... (2008.06.30. 15:06) Egy kicsi.

Linkblog

2008.07.30. 18:47 albumbloghu

Terminológia 2.

Második terminusz techikuszként egy korábban már használt fogalom követekezik. Társadalmunk aktív szókincsének részét képezi megközelítőleg 87,3%-ban: ÜTÉS.

Szótő: üt (ige), melyet az "-és" szuffixummal főnévi igenévvé képzünk. A képzés befejeztével a szó, posztgraduális karrierjét tekintve a mi esetünkben egyfajta végpontnak, végcélnak értendő. Ennek oka, hogy a játék során a korábbiakban tárgyalt kör-be való "belenézés" (lsd. később) jutalma, büntetése maga az ütés.

Az ütés nem más, mint mikor ökölbe szorított kezünkkel, markunkkal sújtunk játékostársunk vállára, miután azt (a vállat) lezsíroztuk. Az ütést minden estben söprés követ (figyelem, az imént említett zsargon feloldása kronlogia távlatokban történik meg).

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://cffo.blog.hu/api/trackback/id/tr89593167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása